Sayfalar

25 Mart 2018 Pazar

Karpuzun Faydaları ve Yararları


Yaz aylarının en mükemmel meyvelerinden bir tanesi de karpuzdur. Bizi hem serinletir hem de hararetimizi giderir. Karpuz sağlığa şifalı gelen meyveler sıralamasında ilk sıralarda yer alır. Karpuzun saçtan tırnağa kadar bütün vücuda faydası olduğunu söylemek mümkündür.
%92’ni su oluşturduğu için serinletici ve nemlendiricidir. Yaz sıcaklarında bir diliminin bile içimize su serptiği bu tatlı meyvenin verdiği serinliği yaz aylarında başka bir meyve bulamıyoruz. A vitamini deposu olan karpuzun gözleri dinlendirdiği ve beslediğini, bağışıklık sistemini güçlendirdiği söylenebilir.

18 Mart 2018 Pazar

Kerevizin Faydaları


Tam bir vitamin ve mineral deposu olan kerevizin faydaları, onu tüketilmesi gereken  sebzeler içinde öne çıkarmaktadır. İçerisinde A, B, C ve E vitaminlerini bulundurur. Vücudumuzun ayrıca ihtiyaç duyduğu; fosfor, çinko, bakır, mangan, demir, kalsiyum ve selenyum gibi mineraller yönünden zengindir. Özellikle çinko çok fazla besinde bulunmadığı için kereviz tüketimi önemli bir hale gelmektedir. Çinko eksikliğinde; saç dökülmesinden, bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve gelişim bozukluklarına kadar birçok problemin baş göstermesi mümkündür.

17 Mart 2018 Cumartesi

Soğanın ve Soğan Suyunun Faydaları


Soğan hepimizin evinden eksik olmayan hemen hemen her yemekte kullanılan, evlerimizin vazgeçilmezleri arasında en başta bulunan eksikliğini her zaman hissettiğimiz bir sebzedir. Keskin ve güçlü kokusu sayesinde bazı insanlar yemeyi sevmese de yemekten çekinse bile faydaları tartışılmaz bir bitkidir. Yaz aylarında taze olan bitki, kış aylarında ise kuru olarak yemeklerimizin yanında salatalarımızda da yerlerini alırlar. Sarı soğan daha az acı olması, kırmızı olan çokça bulunması, mor olan ise acı olması sebepleriyle tercih edilir.