Tam bir
vitamin ve mineral deposu olan kerevizin faydaları, onu tüketilmesi gereken
sebzeler içinde öne çıkarmaktadır. İçerisinde A, B, C ve E vitaminlerini bulundurur. Vücudumuzun ayrıca ihtiyaç duyduğu;
fosfor, çinko, bakır, mangan, demir, kalsiyum ve selenyum gibi mineraller
yönünden zengindir. Özellikle çinko çok fazla besinde bulunmadığı için kereviz tüketimi
önemli bir hale gelmektedir. Çinko eksikliğinde; saç dökülmesinden, bağışıklık
sisteminin zayıflamasına ve gelişim bozukluklarına kadar birçok problemin baş
göstermesi mümkündür.
18 Mart 2018 Pazar
17 Mart 2018 Cumartesi
Soğanın ve Soğan Suyunun Faydaları
Soğan
hepimizin evinden eksik olmayan hemen hemen her yemekte kullanılan, evlerimizin
vazgeçilmezleri arasında en başta bulunan eksikliğini her zaman hissettiğimiz
bir sebzedir. Keskin ve güçlü kokusu sayesinde bazı insanlar yemeyi sevmese de
yemekten çekinse bile faydaları tartışılmaz bir bitkidir. Yaz aylarında taze
olan bitki, kış aylarında ise kuru olarak yemeklerimizin yanında
salatalarımızda da yerlerini alırlar. Sarı soğan daha az acı olması, kırmızı
olan çokça bulunması, mor olan ise acı olması sebepleriyle tercih edilir.
16 Mart 2018 Cuma
Mandalina
Ülkemizde ege ve akdeniz bölgesinde
yetişen kış mevsiminin vazgeçilmez meyvesi olan mandalini hepimiz bilir ve
severiz. Turunçgillerden, ılıman iklimlerde yetişen ve portakala çok benzeyen
bir ağaçtan yetişen turuncu renkli, tatlı, kokulu, lezzetli bir meyvedir
mandalin.
Bağışıklık sistemimizi güçlendiren
besin kaynaklarından en başta gelenlerindendir.Mandalina ağacı, kuraklığa portakaldan daha dayanıklıdır. Meyveleri soğuktan kolayca hasar görür. Sonbaharın erken döneminde yetişir. Don olayına maruz kalmadığı sürece ağaçta kalabilir. Ağacın soğuk direnci yüksektir; -15º C’de bile hayatta kalır. Mandalina ağacı bazı çeşitlerinde portakaldan daha küçük iken bazı çeşitlerinde aynı boydadır.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)