Sayfalar

19 Şubat 2018 Pazartesi

Enginarın Faydaları


Enginar kış aylarında tüketilen popüler bir besin kaynağıdır. Daha çok Akdeniz’de yetişen ve sağlık açısından birçok faydası olan bir sebzedir. Enginarın 0.5 uzunluğunda yaprakları vardır ve 1-2 metreye kadar uzayabilir. Otantik görünümlü açık pembe çiçekleri ve yenilebilir tohumlara sahiptir.
Enginar C ve K vitamini içerir.  Enginar düzenli olarak tüketildiğinde bünyenin ihtiyaç duyduğu magnezyum, çinko, demir, potasyumu sağlar. Bunun yanında bünyenin lif ihtiyacını ciddi anlamda giderir, kalsiyum açısından da zengin bir besin kaynağıdır. Bitki yapraklarının karaciğer hastalığı durumlarında etkili olduğu kanıtlanmıştır.

17 Şubat 2018 Cumartesi

Ihlamurun Faydaları



Ihlamuru hepimiz bilmekteyiz ve günlük yaşantımızda kullanmaktayız. Ihlamur halk hekimleri tarafından yüzyıllardır sağlık sorunlarını tedavi etmek adına kullanılmaktadır. Ihlamurun çiçekleri, yaprakları ve odunsu gövdeleri tıbbi amaçlar için kullanılan parçalarıdır. Ihlamur çiçeğinde aktif olarak flavonoidler, uçucu yağlar ve musilaj gibi bileşikler bulunmaktadır. Ayrıca büzücü olarak hareket edebilen tanen de bulunmaktadır. Ihlamur bu tanen sayesinde kas kasılmalarının azalmasında yardımcı olmaktadır.

Keçiboynuzu Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu ağacı, yaz kış yapraklarını dökmeyen, sürekli yeşil olan, yaz aylarında yeşil renkli çiçekler açan, siyah boynuz şeklinde meyvelere sahip bir ağaçtır.
Keçiboynuzunun faydaları arasında; kemik erimesine iyi gelmesi, balgam söktürücü olması, kansızlığa fayda sağlaması sayılabilir. Yaprakları genellikle sert ve koyu yeşil olup sıcak bölgelerde, ılıman iklimlerde yetişen bir bitkidir. Çeşitli şekerler, A, B, E vitaminleri, karbonhidratlar, yağ, trigosol, selüloz, kalsiyum, potasyum, fosfor, tanen ve azotlu bileşikler içermektedir. Halk arasında harnup, ballıbaba, carob, kaluş, carobe, meluk, ballıboynuz adıyla da bilinmektedir. Faydalarını sıralarsak;
1.            Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar.
2.            Akciğer kanserini büyük ölçüde önleme gücüne sahip olduğu gibi mide ve bağırsak hastalıklarına da iyi gelir.