28 Mayıs 2017 Pazar

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI NELERDİR?

Son Yıllarda Ülkemizde De Kullanılan Yeşilçay Çin ve Hindistan’da yıllardır tüketilen ve faydaları bilinen bir çay türüdür. Dünya genelinde sudan sonra en çok içilen içecek olarak bilinmektedir. Tüketilen çayın %78’i siyah çay iken %20’si yeşil çaydır. Yeşilçayın kullanımı hemen hemen 5000 yıl öncesine kadar dayanır, yani M.Ö. 3000 yılına kadar….Çin imparatoru tarafından bulunmuş bir çay olduğu söylenmektedir. Beyni koruması, diş çürüklerini önlemesi kadar birçok faydası bulunan yeşil çay, zayıflamak için de kullanılmakta, Kilo vermeye etkisinin yanı sıra, son zamanlarda kansere karşı da etkili olduğu ortaya çıkmıştır. Birçok kanser türüne karşı koruma sağlaması yeşil çayın faydaları arasındadır.

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI NELERDİR?

Yeşilçay güçlü bir antioksidandır. Yeşil çayın içerdiği maddeler diş sağlığına fayda sağlar, çürük oluşumuna neden olan bakterilere etki ederek çürümeleri engeller. Aynı zamanda ağız kokusunun azalmasını da sağlar.dünyada yapılan araştırmalar yeşil çay içen kişilerin şeker hastalığına yakalanma oranının % 42 daha düşük olduğu bulgularına ulaşmışlardır.
Kalp hastalığı ve felç gibi kardiyovasküler hastalıklar dünyadaki en büyük ölüm nedenleri arasındadır. Bu şifalı çay, kalp hastalıklarına yakalanma riskini de düşürdüğü yönünde bir eğilim oluşmuştur.Karaciğere fayda sağladığı da bilinmektedir..

22 Mayıs 2017 Pazartesi

Isirgan Otu

Hepimiz isirgan otunu biliriz. Bilmeyen arkadaslar icin resmi asagida gordugunuz gibi. Yaprakli ve bircok yerde bulabileceginuz bir bitkidir. Faydalari oldukca fazla ve saymakla bitmez. Ancak en kotu yönü yapraklarina temas eden cildin herhangi bir bolumu tahribata ugrar. Kasinti yanma ve kabarma meydana gelur.  ülkemizde değil dünya çapında aranan bir ot türü olmuştur.

21 Mayıs 2017 Pazar

Ahududu

 Agaç çilegi ve sultan bögürtleni olarak taninir. Haziran-temmuz aylari arasinda beyazimtrak renkli çiçekler açan, 30-150 cm boyunda, çok senelik, dikenli, çali görünüsünde bir bitkidir. Daglik mintikalarin orman ve korularinda tesadüf edilir. Gövdesi dalli, dikenli ve yatiktir. Yapraklari 3-5 parçali, sivri uçlu, yaprak sapi kivrik dikenlidir. Çiçekler ekseriya dallarin ucunda 5-10 çiçekli salkim halindedirler. Meyvesi etli ve birçok eriksi tipli meyvelerin biraraya gelmesi ile meydana gelmis, küre biçiminde, kirmizi renkli ve güzel kokuludur. Meyveleri temmuz ve agustos aylarinda olgunlasir. Çogu çesitleri bahçelerde yetistirilir. Umumiyetle sonbaharda 1-1,5 m aralik birakilmak suretiyle dikilir. Ahudutlari her 6-7 senede bir yenilenmelidir.